2018-10-17 13:41:26

Prijsvraag nieuwe slogan Amsterdam

Boys, kritische onderzoeksjournalistiek heeft uitgewezen dat de slogan 'I Amsterdam' alweer 15 jaar oud is. Daarmee heeft deze slagzin het ten minste vier keer zo lang uitgehouden als de wethouder die de leus liet opstellen: amice Huffn4g3l. Een prestatie van formaat vindt de Cie, zeker gezien het feit dat in andere gemeenten dit concept nooit echt is aangeslagen: Ik Bennebroek, jij Bentveld, hij/zij/LBGTA Isselt, you Trecht, we Arcen. Niks geworden.

Dat alles overwegende, concluderen we: het is tijd. De era van individualisme, van "alleen maar I" is over. We zijn in flux naar een nieuwe episode, die van de 'wij samenleving'.

En samenleving waar we wél naar elkaar omkijken, waar de geluksindex leidt ipv BBP, en waarin de boys niet meer slechts aan zichzelf denken maar waarin de onbezorgde toekomst van onze Florakids centraal staat.

Een periode ook van rentmeesterschap, waarin we miljoenen miljarden pompen in een plan om onze Aarde te redden (van 0,003 graden opwarming) en overstappen op een Prius op steenkolenstroom.

En - natuurlijk! - ook een tijdperk van kánsen, denk daarbij bijvoorbeeld aan uiterst veelbelovende startups die ervoor zorgen dat een lekker stukje vlees niet meer van een koe hoeft te komen, maar in een petrischaaltje groeit. En van heroverweging van de afschaffing van kernenergie.

Geen tijdperk van verandering dus, maar een verandering van tijdperk zou de SentenCie haast wel durven zeggen. Van compassie met elkaar en moeder Aarde. Van iedereen moet mee en is gelijk.

Dat vraagt ook om een nieuwe slogan voor onze hoofdstad. Die bovenstaande breuk met de loop van de geschiedenis uitstraalt, en die deze totale paradigmawisseling eclatant belichaamt.

Dat is niet gemakkelijk. "Incorruptable and fearless" is natuurlijk altijd een winnaar, maar misschien ligt het complexer en kan het nieuwe devies slechts een oxymoron zijn. Of een credo dat zichzelf bij aanschouwen vernietigt, maar daarna als Feniks uit haar as herrijst. Want zo is het, deze tijd.

Inzendingen hier graag op het Florum en per DM naar onze belangrijkste influencer @MB natuurlijk!

SentenCie

2018-10-18 08:48:17

Toch een lastige opdracht, hoor: een slogan bedenken die kernachtiger en mooier is dan Iamsterdam, en in een moeite door de wereld redt en het einde van de ik-cultuur inluidt. Iets om eerst maar eens een nachtje over te slapen, denkelijk.

BD

2018-10-27 10:49:51

En Boode? Bezorg je de hoofdstad al Hooghe Teyding?

SentenCie

2018-10-27 10:55:07

Moet het allemaal op mij neerkomen? Ik kan geen wonderen verrichten.

Raakte vandaag in gesprek met een zwarte, homoseksuele operazanger, die zijn tijd verdeelde tussen Iowa City en Nederland, waar hij bij de Stopera zong. Hij deelde mee dat hij alleen seks had in Nederland, want daar waren de mensen zo heerlijk ongedwongen, anders dan in Amerika. Misschien dat dat als inspiratie kan dienen.

BD

2018-10-29 15:00:44

dus jouw suggestie is

" Amsterdam, at least we are not Iowa"

Kan ik eigenlijk niet overheen.

Tim

2018-10-31 09:36:42

Je reageert de laatste tijd toch agressiever dan in het verleden, lieve Bak. Minder een positieve instelling - het benadrukken van de eigen prestaties - en meer het afkatten van de ander. Ik zou een slechte vriend en Boy zijn als ik niet even navraag zou doen. Dus, Biggy: is alles wel goed? Met je baantje, je huisje, je gezinnetje? Schroom niet om je hart uit te storten.

BD

2018-10-31 15:45:46

ja hoor prima, misschien is het mijn dertigersdilemma maar ik merk dat ik wat minder geduld heb voor zeikerds.
Het gezeik over letters van I Amsterdam vallen daar wel onder.


En dat ik serieus niet verder kwam met een slogan dan "Amsterdam, at least it's not Iowa" na 5 minuten (okay 2 minuten) nadenken

Tim

2018-11-01 09:45:41

He does not suffer fools gladly. Mooi hoor. Dat is nou onze Bak.

BD

2018-11-11 08:59:43

Wat een heerlijk topic. Hoe is het daar Bernard?

Joost

2018-11-11 09:17:29

Tja, klokje tikt he, Jazzert. Over een maand zit ik bij jou in Haarlem-Noord voor de buis voor Ajax-Bayern Munchen. (Ik call 'm alvast. Het wordt 5-2, net zoals 23 jaar geleden. Misschien dat dat dan ook eindelijk inspiratie oplevert voor een beetje een fatsoenlijke slogan.)

BD