2018-10-17 13:41:26

Prijsvraag nieuwe slogan Amsterdam

Boys, kritische onderzoeksjournalistiek heeft uitgewezen dat de slogan 'I Amsterdam' alweer 15 jaar oud is. Daarmee heeft deze slagzin het ten minste vier keer zo lang uitgehouden als de wethouder die de leus liet opstellen: amice Huffn4g3l. Een prestatie van formaat vindt de Cie, zeker gezien het feit dat in andere gemeenten dit concept nooit echt is aangeslagen: Ik Bennebroek, jij Bentveld, hij/zij/LBGTA Isselt, you Trecht, we Arcen. Niks geworden.

Dat alles overwegende, concluderen we: het is tijd. De era van individualisme, van "alleen maar I" is over. We zijn in flux naar een nieuwe episode, die van de 'wij samenleving'.

En samenleving waar we wél naar elkaar omkijken, waar de geluksindex leidt ipv BBP, en waarin de boys niet meer slechts aan zichzelf denken maar waarin de onbezorgde toekomst van onze Florakids centraal staat.

Een periode ook van rentmeesterschap, waarin we miljoenen miljarden pompen in een plan om onze Aarde te redden (van 0,003 graden opwarming) en overstappen op een Prius op steenkolenstroom.

En - natuurlijk! - ook een tijdperk van kánsen, denk daarbij bijvoorbeeld aan uiterst veelbelovende startups die ervoor zorgen dat een lekker stukje vlees niet meer van een koe hoeft te komen, maar in een petrischaaltje groeit. En van heroverweging van de afschaffing van kernenergie.

Geen tijdperk van verandering dus, maar een verandering van tijdperk zou de SentenCie haast wel durven zeggen. Van compassie met elkaar en moeder Aarde. Van iedereen moet mee en is gelijk.

Dat vraagt ook om een nieuwe slogan voor onze hoofdstad. Die bovenstaande breuk met de loop van de geschiedenis uitstraalt, en die deze totale paradigmawisseling eclatant belichaamt.

Dat is niet gemakkelijk. "Incorruptable and fearless" is natuurlijk altijd een winnaar, maar misschien ligt het complexer en kan het nieuwe devies slechts een oxymoron zijn. Of een credo dat zichzelf bij aanschouwen vernietigt, maar daarna als Feniks uit haar as herrijst. Want zo is het, deze tijd.

Inzendingen hier graag op het Florum en per DM naar onze belangrijkste influencer @MB natuurlijk!

SentenCie

2018-10-18 08:48:17

Toch een lastige opdracht, hoor: een slogan bedenken die kernachtiger en mooier is dan Iamsterdam, en in een moeite door de wereld redt en het einde van de ik-cultuur inluidt. Iets om eerst maar eens een nachtje over te slapen, denkelijk.

BD

2018-10-27 10:49:51

En Boode? Bezorg je de hoofdstad al Hooghe Teyding?

SentenCie

2018-10-27 10:55:07

Moet het allemaal op mij neerkomen? Ik kan geen wonderen verrichten.

Raakte vandaag in gesprek met een zwarte, homoseksuele operazanger, die zijn tijd verdeelde tussen Iowa City en Nederland, waar hij bij de Stopera zong. Hij deelde mee dat hij alleen seks had in Nederland, want daar waren de mensen zo heerlijk ongedwongen, anders dan in Amerika. Misschien dat dat als inspiratie kan dienen.

BD

2018-10-29 15:00:44

dus jouw suggestie is

" Amsterdam, at least we are not Iowa"

Kan ik eigenlijk niet overheen.

Tim

2018-10-31 09:36:42

Je reageert de laatste tijd toch agressiever dan in het verleden, lieve Bak. Minder een positieve instelling - het benadrukken van de eigen prestaties - en meer het afkatten van de ander. Ik zou een slechte vriend en Boy zijn als ik niet even navraag zou doen. Dus, Biggy: is alles wel goed? Met je baantje, je huisje, je gezinnetje? Schroom niet om je hart uit te storten.

BD

2018-10-31 15:45:46

ja hoor prima, misschien is het mijn dertigersdilemma maar ik merk dat ik wat minder geduld heb voor zeikerds.
Het gezeik over letters van I Amsterdam vallen daar wel onder.


En dat ik serieus niet verder kwam met een slogan dan "Amsterdam, at least it's not Iowa" na 5 minuten (okay 2 minuten) nadenken

Tim

2018-11-01 09:45:41

He does not suffer fools gladly. Mooi hoor. Dat is nou onze Bak.

BD

2018-11-11 08:59:43

Wat een heerlijk topic. Hoe is het daar Bernard?

Joost

2018-11-11 09:17:29

Tja, klokje tikt he, Jazzert. Over een maand zit ik bij jou in Haarlem-Noord voor de buis voor Ajax-Bayern Munchen. (Ik call 'm alvast. Het wordt 5-2, net zoals 23 jaar geleden. Misschien dat dat dan ook eindelijk inspiratie oplevert voor een beetje een fatsoenlijke slogan.)

BD

2018-11-15 23:33:36

Wat een hoge tijding. Belangrijk weetje, de prof, profesj en ik hebben ontdekt dat Ajax onoverwinnelijk is als wij radlers drinken met witte Tony sjocolonely. Ik neem aan dat je die ook aantikt?

Joost

2018-11-16 08:47:43

Biancony Tony Chocolony is primaatjes, maar ik ga niet aan de Radler, want dat is de Buckler van de 21ste eeuw. Dan wint Ajax maar niet.

BD

2018-11-19 11:58:23

De Boode aan de witte Tony, met twee middelvingers in de lucht 5% bier aan het drinken. Een heerlijk beeld voor in deze koude dagen.

VB

2018-11-20 20:16:42

Ik probeer het me voor te stellen, maar heb toch het idee dat ik in dit scenario handen te kort kom.

Om dan toch maar even aan te geven waar mijn loyaliteiten eigenlijk liggen, eventjes een schreeuw-uit in de richting van Vergilius van Dijk, Groningen-ikoon en beste Nederlandse voetballer du jour.

BD

2018-11-22 18:20:55

Potverdrie, dat was nog eens wat. De Virg!

VB

2018-11-25 20:19:32

Vergilius inderdaad. In zijn vrije tijd tevens een niet-onverdienstelijk episch dichter. Geen Homerus, maar toch. Op de bewuste avond had ik oprecht spijt dat ik a) niet gehuld was in Brulshirt (met hoodfletter!) en b) mij niet in het gezelschap van Duitsers bevond.

BD

2018-11-25 21:36:44

Een andere vraag, rondom het thema centrumverdedigers met mooie namen: Is IJzeren Rinus Israel Joods? Ik probeerde dat laatst met google uit te vogelen, maar kwam terecht bij websites van twijfelachtig allooi. Ik zou het interessant vinden als de meest succesvolle Nederlandse voetballer van Joodse komaf een Feyenoorder zou zijn geweest.

BD

2018-11-27 11:05:16

Boys, dit gaat nogal in de richting van offtopic. Tegelijkertijd, misschien is dit onderdeel van het creatieve proces waarin we zitten: impliciete ongerichte kritiek op zeikerds (whoever), een opstootje daaromheen dat door explicitering tot meer duidelijkheid leidt, en vervolgens zichzelf weer oplost door een open en eerlijke introspectie onder partijen. Een 0,0 statement gelardeerd met witte chocolade en middelvingers - ongetwijfeld een onbewuste verwijzing naar het koloniaal verleden, de witte boze man, schreeuwend om aan het keurslijf te ontsnappen. Vergilius en Ajax tenslotte als gewezen helden op hun eigen manier, maar ter illustratie dat de pen machtiger is dan het zwaard, in ieder geval als je hem vasthoudt en ermee doet waarvoor ie bedoeld is. Allemaal tekenen dat we het zelf ook nog niet helemaal weten en in verwarring zijn in deze verandering van tijdperk. Ga zo door, we komen er!

SentenCie

2018-11-29 13:37:50

Het lijkt erop dat het Florum zelfbewust begint te worden. We hebben het blijkbaar zoveel input gegeven dat het niet alleen kraakheldere analyses over de staat van die Boys te maken, maar deze ook nog eens te posten onder een zinnig pseudonym. De singulariteit is hier.

VB

2018-11-29 20:45:15

De SentenCie, een kunstmatige Flora-intelligentie met meer wietziegkeit en schrijfvermogen dan welke individuele Boy dan ook, Boys met prestigieuze writing fellowships aan Amerikaanse universiteiten incluis. De vraag is dan alleen waarom de SentenCie het nog nodig acht aan ons sterfelijke Boys te vragen een slogan te bedenken. Daar zou de SentenCie ons toch eigenlijk niet voor nodig moeten hebben. (Zoals jullie zien worstel ik met de vraag welk verwijswoord te gebruiken voor de geslachten, rassen en individuen overstijgende SentenCie).

BD