Timmie Tikt - 17 December 2002

Nou daar is die dan, de tiende Timmie tikt.

Om mee te beginnen ben ik best trots dat ik het alweer zo lang uitgehouden heb. De prognose van de penose heeft het nooit zolang uitgehouden en verscheen ook niet met die regelmaat. En ik had eerlijk gezegd ook niet verwacht dat ik na een soort semi-grap van de supervedette het toetsenbord zo oppakken om mijn kijk op deze wereld te spuien over het internet. Het einde van ons voetbalseizoen nadert en alhoewel de doelstelling niet meer gehaald kan worden voor mij (linkerrijtje) moet ik wel teogeven dat ik tevreden ben. Ondanks het gemis van Witte Joost , brekebeen Misha Kuijs en de afwezigheden van nieuwe aankoop Mark Vlaar en goalgetter Frank P., hebben we ons toch kunnen handhaven in deze competitie en zelfs met 6 (en hopelijk 8) punten naar huis toegegaan. Er zijn nog zeker dingen die verbetered kunnen worden, maar ik vind dat we niet hoeven te klagen. bij de Floraboys was er nooit gebrek aan wil en durf om het spel aan te gaan. Teams die zeker technish onze meerdere waren werd niet de vrije loop gegeven maar er werd alles aan gedaan om alles uit de kast te halen.

Maar een einde van een seizoen is ook bedoeld om vooruit te kijken. En de toekomst ziet er rooskleuriger uit. Alhoewel Misha Australische velden gaat sieren met zijn kunsten, is dat door zijn langdurige blessure niet echt een gemis. De meevallers bij de Floraboys komen eraan. Witte joost, voor zijn vertrek een revelatie in de eerste twee wedstrijden, zal terugkeren in Maart voor de tweede helft van het komde seizoen, Mark Vlaar en Frank P. hebben toegezegd hun agenda anders te gaan indelen. Dit heeft alleen maar tot gevolg dat er meer qualitiet en vooral meer wissels tot de beschikking staat voor de Floraboys. En dat is alleen maar mooi. De beker staat al te glanzen. Want 18 januari is in mijn ogen de kans om eens goed te laten zien wat de Floraboys allemaal in huis hebben. Het gouden wolf toernooi is een goede graadmeter voor het nieuwe seizoen dus laten we er wat van gaan maken.

Ook werd ik laatst weer eens geconfronteerd met een van de meest raadselachtige programma's op de tv dat over voetbal gaat, namelijk Sunday United en in het bijzonder de Heer Derksens, ons aller bekend als hoofdredacteur van de VI. Ik mag die man wel, moet ik toegeven. Alhoewel hj altijd zijn uiterste best doet bij Cruijff en consorten zo goed in het blaadje te komen te staan dat je er echt van moet walgen heeft hij toch een zeer sterke eigenschap in mijn ogen en dat is het feit dat hij tenminste zegt waar het op staat. Hij draait niet om de feiten heen en probeert vaak problemen niet te verbloemen. Ik ben een trouwe internetbezoeker van www.viplanet.nl waar ik graag de columns van hem en andere columnisten lees. Ze snijden onderwerpen aan die grappig en vermakend zijn, die wanneer je je beperkt tot Studio Sport je toch ontgaan. En dat is toch een van de charmes van het voetbal deze dagen. Alhoewel de gehele Duitse lige uitzenden op RTL 5 toch ietwat teveel van het goede is,! is het toch beter dan 80 uur Darts op de tv.

Als laatste wil ik toch even afsluiten met de meest Nederlandse club buiten onze landsgrenzen, FC Barcelona, en dat ik medelijden heb met van Gaal. Normaal vind ik van Gaal een arrogante kwal, zeker toen die nog bij Oranje de scepter door mensen hun hoofden probeerde te zwaaien, maar bij Barcelona heb ik toch het gevoel dat van Gaal alles probeert om het goed te laten werken, maar het simpelweg niet lukt.Of het nou door de druk komt of door de gebrekkige verdediging is mij onbekend, maar er zit een grote fout ergens, die van Gaal nog niet heeft gevonden. Bij deze.. respect, Louis. Je kan het wel.

Timmie