Timmie Tikt - 29 Januari 2003

Timmie Tikt 13Na lang wachten nu eindelijk weer een Timmie tikt. Ik weet het het was wat lang voordat ik weer achter het keyboard kroop om mijn visie over de wereld te laten schijnen. In deze timmie tikt zijn er journalistiek gezien toch een paar dingen die ik moet noemen. Marr daarbij zal ik het ook laten. Ok hier komt het. Irak en Saddaaaamn, de verkiezingsstrijd en de vrije val van de beurzen.

Hebben we dat gehad, gaan we eindelijk echt naar de dingen die timmie bezighouden de laatste dagen. De laatste dagen is het weer de tijd dat mensen kerst zijn vergeten en weer beginnen te klagen. Op straat is iedereen somber en wil dat het nou of gaat vriezen of dat het nu zomer gaat worden. Gemekker van hier tot ginder, want Nederland is altijd zo 's winters. De schaarse winters dat hier dikke lagen sneeuw lagen en de elfstednetocht vijf keer per jaar zou kunnen worden gereden, behoren toch echt tot de laatste ijstijd. Mensen willen niet de barre waarheid onder ogen zien dat de Nederlandse winter in een woord kan worden beschreven, miezerig. Geen wonder dat zowel Jose Blanco, nu beter bekend als de Pariah van Madrid, en Kenobi, de verlosser van Melbourne, hun heil ver in de zon gan opzoeken. straks komt ook nog de maand die dit alles nog meer in zich heeft en daarom niet voor niets de kortste maand is. Mensen willen gewoon zo snel mogelijk dat het dan weer maart is en in hun idee het alweer lente is.

De vrolijkheid is in deze tijd alleen maar te vinden onder de noordelijke keerkring en geen wonder dat de meeste oorlogen die Amerika begint in de periode januari,februari en maart is. Heb ik het toch weer over zijne botheid George W. B.

Voetbal zit er ook weer niet in in deze tijd, tenzij je alle engelse voetbalwedstrijden moet gaan volgen. Maar helaas zijn alle teams , behalve Arsenal, nou ook weer niet zo technisch gezegend dat het prachtige wedstrijden worden. In dat opzicht wordt Februari een heerlijke tijd met weer de Kamioenen Liga en het competitie geweld. Ik heb er eerlijk gezegd nu alweer zin in. Aanstaande Zondag 7 uur, dan zit timmie weer voor de buis.

Timmie