Timmie Tikt - 21 Oktober 2002

De laatste dagen staan weer bol van de tegenstellingen. Onzer aller GTST-soap, ook bekend onder het wat volksere benaming Lijst Pim Fortuyn, wil een lijmpoging uitvoeren op iets was vooraf al niet meer te redden viel. Subliem! Je behoudt de zetels van je fractie, ook al zijn die allang niet meer ondersteund door vertrouwen van de kiezer in de peiling. Heb je ruzie met de LPF, begin een eenmansfractie of torpodeer het kabinet. Zelfs boer Koekoek zou het niet kinderachtiger kunnen doen.

Ook al is het wat politiek, ik moet er toch over dit kabinet enkele woorden kwijt. Als we het over de 87 dagen hebben moeten we ten eerste de drie trefwoorden kennen die ons kabinet omschrijven en vooral onze landelijke soap. "Proefballon" De meeste mensen dachten eerst dat het KNMI aan een charme-offensief bezig was maar het bleek onze eigen "Ernie" Nawijn te zijn. "Harry Potter." Lees de boeken, kijk naar het kabinet en trek je conclusie. "Gedachtegoed." Een woord dat zelfs de meest verstokte salonsocialist niet in zijn mond zou nemen, maar vooral één speciaal gedachtegoed staat centraal in het kabinet en dan vooral het GTST-deel. Wat dat gedachtegoed nou eigenlijk precies inhoudt gaat de miljoen LPF stemmers volledig de pet te boven, maar "Pim was zo leuk in de Soundmixshow". Stem dan gewoon niet, in plaats van een zowat Amerikaanse instelling aan te nemen waar inhoud op de vierde plaats staat in het politieke programma, na witte tanden , de illusie van een hecht gezin en het aantal reclamespotjes waarvoor je beleefd doch twijfelend Nee tegen hebt moeten zeggen.

Er wordt in Nederland al gesproken van een crisis in de hogere kringen, nu ons kabinet is gevallen. Het feit dat er allang niet meer geluisterd wordt dan wie dan ook maakt niet uit. Freddy Mingelen en onze eigen RTL Collina sieren de komende maanden weer onze beeldbuis met de oh zo onvermijdbare peilingen. Ik ben al dat gezeik allang zat. Veel fundamenteel verschil tussen alle partijen zit er toch niet en alleen de SGP weet onbedoeld nog wel eens de maatschappij te shockeren. Verder hou ik niet van politiek meer. Alles wat er toe doet komt er door, alles wat zeker niet er door mag, komt er ook inderdaad niet doorheen en de rest van de tijd wordt opgemaakt aan koffie drinken van de sponsor. Maar nu we weer voor 8 miljoen verspillende euros naar de stembureau's moeten gaan, gaan de partijen weer de talkshows langs. Leefbaar Nederland is zelfs alweer begonnen met hun campagne in Krommenie. Zelfs onze mediamagnaat George W. had een niet betere startpunt kunnen kiezen om je 4 zetels te verdedigen.

Timmie