Timmie Tikt - 8 mei 2003

Timmie Tikt 22

Moments

Soms zijn er momenten dat je even erbij stil moet staan hoe de wereld in elkaar zit. Op dit moment van tikken is dat er een. Je moet even pas op de plaats maken en met een down to Earth gevoel de wereld bekijken om goed te zien wat er kan verholpen worden aan iets wat mis is gegaan. In dit geval dat ik weer een Timmie Tikt moet schrijven. Ik denk dat we allemaal even toe zijn aan zo'n moment van bezinning. Alle Franse roddeljournalisten ten spijt, een 8-0 verlies is gewoon bar en barre slecht. Een algehele falende teamprestatie die niet moet vergeten worden, maar ook zeker niet herhaald. Zoals altijd is het nodig te leren van je fouten. En uit die fouten nieuwe dingen te halen zodat je jezelf kan verbeteren. Zo is de vraag: Zuurstoftent of niet? heel erg relevant aan het worden. Ook de vraag, Hoeveel schadevergoeding moeten de Floraboys vragen voor het gebruik van het vlooieveld voor bevrijdingspop omdat de erecode dudes weer op het florapark komen? Allemaal essentiele vragen.

De zoons van Saddam Hussein schijnen vlak voor de aanval van Amerika op hun land, alhoewel ze officieel door Sahaf waren voorgelicht dat er niets aan de hand was, een paar miljard dollar van de lokale bank te hebben opgenomen in cash. DE vraag: waarom doen ze dat? is geen relevante vraag. De vraag : Hoe de fuck komt een iraakse bank aan een miljard dollar in cash!? is veel relevanter en ook veel leuker om over na te denken. Ik denk dat de bankdirecteur even een moment had daarna.

Het deel van een seconde waarin een bal die van de voet van een Floraboy gaat richting het doel van de tegenstander, de lijn passeert, is ook zo'n moment. Een moment waarop alle glorie van het spel dat voetbal heet door je heen zuist. Het brengt een milliseconde pure rust en je adrenalinekick daarna geeft hoop voor de toekomst (Het schijnt dat een buhnebal nog meer pure rust geeft, op een niveau dat zelfs bhoeddistische monniken buhnes aan het bouwen zijn op de flanken van de Everest om die rust ook te ervaren. Supervedette Merlijn 23 weet hier meer over). Zulk soort moments, ietwat anders dan een miljard dollars in je laadbak, zijn er om te koesteren. JPB, ons aller onbenul, die al een jaar niet ECHT heeft geregeerd, kent zulke momenten niet. (De SGP vindt zulke momenten des duivels, zeker als er nog sportkleren aan te pas komen ook.) Maar goed, als je je even in de geest van JPB graaft kun je een denktrand vinden die gaat als volgt. " Als je gaat regeren met Gerrit Zalm, alias de Breedbekkikker, kan zelfs Roelof Luinge je niet meer uit het veld sturen. Omdat de SGP zondagsrust belangrijker vindt dan de JSF heb je die er ook weer gelijk door, zodat je je miljardentekort weer kan bezuinigen op de ministeries. De ministeries zijn meer bezig met de Cheeky Cheeky girls in het vliegtuig, maar met de 1 miljard dollar in cash van die aardige Arabische jongen die we toen op schiphol hebben ontmoet komt alles weer goed. " Ja het werd mij ook niet duidelijker eigenlijk. Een goed voorbeeld hoe je moet denken om premier van dit kleine landje te worden waar alle betastudies keihard met de grond gelijk worden gemaakt, net op het moment dat we willen dat Nederland een kenniseconomie wordt.

Zachtjes kijk ik naar mijn bal die weer van de railing van de buhne het veld in springt zodat ik weer wordt geconfronteerd wordt met de harde realiteit. 8-0 verliezen is KUT.

Timmie