Timmie Tikt - 25 september 2003

Timmie Tikt 27

Timmie tikt de Tour Timmie Tikt Na afgelopen maandag ziek in bed te hebben gelegen had ik weer tijd om het hedendaagse voetbal eens te overdenken. Vooral de geluiden die uit alle kelen komen moeten weer eens geanalyseerd worden. Het ziet ernaar uit dat dit jaar de strijd om het kampioenschap van de Holland Casino Eredivisie tussen Ajax en PSV gaat. En niet om geheel bevoordeeld te zijn, maar als het op algemene klasse aankomt moet Ajax dat toch met straatlengte kunnen winnen. Maar toch staat PSV bovenaan nu. Hoe komt dat nou?
PSV heeft 1 goeie speler en die heet Mateja Kezman. Ik ben geen fan van zijn persoon, maar hij scoort. En als je meer scoort dan je tegenstander win je en als je genoeg wint wordt je kampioen. Dus dat maakt PSV tot een heel wat gevaarlijker team dan het eigenlijk is.
Een perfect voorbeeld van hoe goed PSV eigenlijk is is toch wel de Championes League. Mateja scoort niet of nauwlijks en PSB wint ook niet of nauwlijks. Als je de tweede ronde wilt halen in de poule waarin ze nu zitten moet je een simpel rekensommetje maken. Je moet winnen van AEK thuis en uit, Monaco thuis en uit een van de andere 3 wedstrijden 1 punt halen. Deportivo is zelfs zonder Makaay een maatje te groot voor PSV maar Monaco had toch moeten lukken, zeker thuis.

Wat alle Eindhovenaars ook zeggen, dit PSV staat of valt met onze irritante joegoslaaf. Mark van Bommel bewijst met elke bal die hij raakt dat hij nooit voor een niet-Engels topteam zal kunnen spelen omdat hij simpelweg de kwaliteit ontbreekt, Wie Feyenoord-PSV heeft gezien weet hoe slecht Koreanen eigenlijk spelen en Fred Bouma en Andre Ooijer zijn geen mensen die een team kunnen dragen.

En dat toont eigenlijk aan dat Hidungu met meer geluk dan wijsheid dat WK is doorgestommeld en niet veel meer is dan een gelukscoach. De VS, Portugal en Polen, kon ik inkomen dat je daar als 2e doorkan. Italie kwam je doorheen door 1. Een blunder van de scheidsrechter die Totti eruitstuurde waar echt niemand het er mee eens was, wat de reputatie van deze Romein ook is. 2. Een nog grotere blunder van Paolo Maldini, iets wat Seamanachtige taferelen aannam.
Daarna Spanje. Voor wie de wedstrijd herrinert: het waren geloof ik 3 afgekeurde goals, waarvan 2 onterecht?

Dus ik wil besluiten met het punt dat we helaas toch weer de spanning in onze nederlandse competitie aan die joegoslaaf moeten danken. Want zonder Cashman was PSV weinig.

Timmie