Timmie Tikt - 23 oktober 2003

Timmie Tikt 28

Ik zit nu heerlijk in het zonnetje op mijn kleine kamertje op de universiteit een simulatie te draaien en aangezien Merlijn J-Lau weer had gestalked om aan zijn verslaving te kunnen voldoen, ben ik dan begonnen aan een nieuwe Timmie Tikt.

Vandaag gaat het over weer een randverschijnsel van het voetbal. Afgelopen wedstrijd toen we vlak voor de wedstrijd aan het wachten waren, vertelde Josit mij dat hij nog steeds voor elke wedstrijd zenuwachtig is of in ieder geval een beetje een gek gevoel heeft. DAt bracht mij op het idee om eens emotie in ons voetbal onder de loep te nemen. Zoals ik Joost soms bij een gemiste kans helemaal uit zijn dak zie gaan , of zoals zo koud en gecalculeerd zie ik Merlijn soms over het veld heen wervelen. Emotie is een zeer persoonlijk iets, maar toch roept voetbal en met name het voetbal waar de Floraboys zich mee bezig houden(ook wel bekend als uitzonderlijke klasse) bij ieder emotie op.

Na elk doelpunt word er bijvoorbeeld hevig gejuicht en word er ook veel fysiek contact gezocht. Even het hoofddoekje van Josit S. aanraken of even die krullebol van Famous Frank betasten. Het is iets wat bij ons de Floraboys alhaast traditie aan het worden is. Maar andersom vliegen de vloeken en de waterflessen door de lucht.Het is iets wat erbij hoort. Emotie is een belangrijke factor in het voetbal en kan ook volgens mij omgezet worden in een wapen. Passie voor het voetbal heeft vaak tot gevolg dat men aanvallend voetbal komt. Onze eerste seizoen scoorden we redelijk veel maar ook de verdediging liet veel ballen door. Dat was iets wat toen gebeurde. Naar goed nederlands gebruik vielen de Floraboys aan. Na 2 jaar hebben we nu eindelijk een veel beter niveau zodat dat ons niet meer gebeurt. Het doelsaldo op dit moment is heel erg acceptabel.

En dat alles door de beleving van de emotie van ons voetbal. petje af.

Timmie