Timmie Tikt - 29 Oktober 2002

Timmie Tikt
Mooie woorden , Timmie Tikt, maar dan blijft er natuurlijk de hamvraag, wat tikt Timmie? De ene keer over de glorieuze dadendrang van de Floraboys over onze landsgrenzen en daarna over de politiek soap die ik niet zo serieus meer kan nemen. Ook een roemvol wedstrijdverslag zit in de planning. ( Jaja, Timmie luistert wel naar zijn lezers.) Maar aangezien live een wedstrijd volgen altijd beter is dan het slechts adequate commentaar van de heer Harry V. op Canal + Flora, zal ik dit keer nog een ander onderwerp aansnijden dat volgens mij wel actueel is. Spa!

Maar in het bijzonder wil ik het hebben over mijn eerste Spa en mijn goede herrineringen daaraan. Mijn eerste Spa is in tegenstelling tot velen van jullie pas een heel late Spa , namelijk Spa zes. Een Spa met heerlijk mooi weer tijdens de verjaardag van onze aller malle Raebbe. Een Spa met de DJ waarin we van zijn fabuleuse gitaarspel hebben genoten. Een Spa waarin we hebben gebarbecued in de tuin en lekker zonder weerga hebben gebald. Ik mij de avonden nog herrineren waarin Merlijn achter de type-machine zijn brieven aan Margje produceerde die zijn weerga niet kende. Maar bovenal kan ik mij de avond herrineren waarop de Raebbe op het balcon bij de voordeur haar persoonlijke gedicht te horen kreeg uit de mond van onze eigen huis poeet, Merlijn. Ik heb het gedicht niet meer maar zelfs Gerrit Komrij had het beschreven als een geniale bijdrage aan de vaderlandse dichtkunst.

Wat is de nou de grote inspiratie uit dit verhaal. Dat zoiets als Spa belangrijk is voor ons. Niet alleen om onze hour of powers ( alhoewel ik moet zeggen dat ik daar ook wel naar uitkijk) maar de sfeer die op Spa's hangt. De sfeer daar is iets speciaals wat ik heel important vind. De sfeer die er hangt geeft je het gevoel van totale relaxatie. Even geen sleur van het leven, maar je afzodneren samen met degene om wie het nou eigenlijk gaat. Lekker gekdoen met het woordeboek spel of wat hout beneden halen om te verstoken. Ook de belangrijke vragen des levens komen in elke Spa weer aan de orde. Hieronder even de top 5 van vragen des Levens in Spa.

- Wat is makkelijker om mee to Hoppen.? Bier of Martini?
- Wie is den Nonkel Bob van de religie?
- Wie slaapt waar?
- Welke speciaalbiertjes zijn er nu weer bij de GB?
- Zou de Lul nog komen?

Spa is iets unieks wat in mijn opzicht niet verloren mag gaan. Het enige waarmee ik zou willen afsluiten is dit. NUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU!!!!!!!!!!!!!!!!!

Timmie