Timmie Tikt - 23 april 2004

Timmie Tikt 32

ik had weinig puf en kracht om lang achter de computer te zitten. Ik had er al langer aan zitten denken om weer te gaan tikken. Maar jammergenoeg kon ik tot nu toe niet mijn been lang genoeg achter de computer dwingen.

Maar nu is die er dan: de Timmie tikt die de hele week al in mijn hoofd zit. -------------------

Timmie tikt

Ik zag het in een flits door me heen gaan, toen ik werd weggedragen van het veld: Geen REVT en waarschijnlijk een lange tijd herstellen. Alle dingen die ik van plan was gingen in pijn ten onder.. Het deed pijn, maar de zekerheid van die twee gegevens waren erg duidelijk. Ik ben nu bijna een week verder en ik moet zeggen dat het nog niet veel beter gaat. De eerste heb ik al gemist en het tweede gegeven zal morgen duidelijk worden als ik weer in het VU verwacht wordt.

Allereerst een update.

Ik heb een week echt thuis gezeten en pas gisteren kon ik langer dan een half uur mijn been stilhouden zonder dat het gaat zeuren, dat is de reden dat ik niet eerder achter mijn computer ging zitten. Het is alsof er cement aan mijn voet vastzit. Ik heb geen pijn, maar mijn spieren willen niet meer omhoog zitten en mijn been wil niet omlaag.

Maar dat is het ergste niet. Het ergste is het nietsdoen. Zoals iedereen weet ben ik iemand die graag met veel dingen bezig ben, soms zoveel dat de Floraboys te weinig tijd krijgen. Ik had me er goed op verheugd. De weekenden in april had ik vrij en kon ik lekker veel gaan doen in Haarlem en omstreken. Ook de weekenden in mei zagen er goed uit voordat ik moest gaan storten in het geweld dat afstuderen heet. Maar alles van dat werd met een grote rode marker doorgehaald. Ik kwam de eerste dagen hier thuis mijn bank nauwelijks af overdag en achter de computer kon ik het maximaal 15 minuten volhouden voordat ik toch echt weer met mijn been omhoog moest.

Iedereen die denkt dat thuiszitten eindelijk je de tijd geeft om eens lekker je gedachte op orde krijgen, komt bedrogen uit. Je tijd lekker thuis doorbrengen om te relaxen of tijd voor jezelf is maar goed om 1 dag te vullen. Daarna verveel je je als een gek. Alleen op de bank zitten bevorderd dat voor geen ene meter. Langzaam verzand je bijna in het bekijken van de Ricki Lake show omdat je je derde boek nu wel hebt uitgelezen.

Om je gedachten op orde te krijgen is er maar een goede remedie en dat is juist kunst om veel te praten met andere mensen. Niets is zo lekker om je hoofd op orde te krijgen dan een goeie discussie over het een of ander, of het nou van politiek tot ballen gaat het maakt me nauwlijks uit. Meestal heb ik gedurende de week genoeg mogelijkheden om met mensen over wetenschap te praten, maar als het over ballen en goede vrienden hoort te gaan, heb ik zelfs daar niet genoeg aan.

Een van de belangrijkste dingen voor mij zijn de kleine dingen. Een terrasje pakken aan de Grote markt stond hoog op mijn dingen die ik wilde doen een dezer weekenden. Lekker na het ballen een witbiertje. Of gewoon in het gras liggen bij het Florapark, kijkend naar de wolken terwijl om me heen het gehijg van de voldane voetballers te horen was. Een rosť drinken aan de gracht bij Michiel/Kenobi op een zwoele lenteavond. Lachen om de lonely drinker of meewarig memoreren aan de zeelandreis of waar Josit S. nu weer uit hangt. Dingen die ik op dit moment met al mijn hart mis.

Ik heb veel meer begrip gekregen voor mensen die in de ziektewet lopen of een door andere dingen niets kunnen doen. Mijn respect daarvoor.

Maar dat verandert het niets dat het kriebelt bij mij. Ik wil ballen, ik wil met de Floraboys hangen. Ik wil de dingen doen die ik altijd doe. Sterrenkunde, J-Lau en de Floraboys.

Floraboys: het hart kruipt waar het been niet lopen kan.

PS het is misschien wel een idee om in de nabije toekomst eens door de week iets gaafs te gaan doen, waar ik weer bij kan zijn. Ik ben er zowiezo bij wanneer Josit S zijn casa binnentreedt.

Timmie