Timmie Tikt 35

Komende week wordt een belangrijke week voor mij. Ik zal hopelijk een nieuwe bril gaan uitzoeken. Voor andere mensen klinkt dat misschien als het uitzoek van nieuwe kleding. Een bril uitzoeken is voor mij alles behalve makkelijk en zeker niet zoiets als kleding uitzoeken. Ik zie mijn bril als iets wat onderhand bij mijn lichaam hoort. Simpel een bril kopen zit er dan niet in. Het moet wel een goede zijn en eentje waarmee ik me ongeveer 5 jaar goed in kan voelen.

Ook in combinatie met de eisen aan de bril wordt het dus geen makkelijke klus. Je kiest ook niet zomaar voor een nieuwe arm of hand, dus dit moet ook voor mij een goed afgewogen keuze zijn. Neem ik er een die goed zichtbaar is of juist niet. Moet de bril van plastic zijn of van metaal. Daarnaast moet een bril ook goed zitten, iets wat je alleen maar kunt doen door hem op te hebben.

Het grote nadeel is echter dat ik eigenlijk nooit iets zie als ik aan het passen ben. Monturen hebben niet even je glas op goede sterkte erin. En het is echt niet simpel, zoals andere brildragende floraboys mij zullen bijvallen.

Ook een zonnebril kopen kan ik dan weer niet zo op bevrijdingspop. Zelfs de hoop dat er voor mij een zonnebril van 15 euro max inzit is voor mij niet bij. Zonnebrillen zijn dure aangelegenheden. Die ik dan ook prompt kwijtraak natuurlijk, zo is het ook weer met Murphy's Law erbij.

Maar goed, hopelijk net voordat ik wegga of net nadat ik terugkom, kunnen jullie Timmie in een nieuwe bril tegemoet zien.