Timmie Tikt 36

Tijd voor een nieuwe Timmie Tikt

Het Roeters Eiland Voetbal Toernooi, in de volksmond ook wel de Taasje invitational genoemd, komt met rasse schreden dichterbij. Ik kan er dit jaar helaas niet bij zijn door een hoogtestage op Hawaii, maar natuurlijk wens ik alle Floraboys het allerbeste en dat we de cup dit jaar een keer mogen pakken. Het REVT is toch wel de bakermat van de Floraboys. Zonder dat toernooi waren we nooit begonnen aan de zaalcompetitie en hadden we niet de legendarische avond met Ton Deuse mogen meemaken.

REVT is de plaats waar de wereld die er toe doet, voor het eerst kennismaakte met Famous Frank, op zijn groen-gele schoentjes. Als een duivel uit een doosje probeerde hij de tegenstand te teisteren met zijn bliksemsnelle aanvallen. Wat ik me er nog van weet is het feit dat ik in de goal heb gestaan en dat we Elsevier shirts hadden, met nummers achterop in blauwe stift. Ik heb de mijne nog, ook al heeft UNICEF al gevraagd deze te mogen hebben voor een veiling voor het goede doel, samen met de schoenen van Beckham en het gips van de VVWF. Ook de 2e missende handschoen van de Witte Panter scheen daar aan te worden geboden.

We werden toen 3e in de poule, wat ons wel een 2e ronde plek opleverde, maar ik geloof dat dat ook niet geweldig ging. Er zat toen al veel meer in. Onervarenheid en nogal wat pech lagen ons toen in de weg. Maar in de jaren zijn we verder gekomen, tot de 4e plaats aan toe, waar angstgegner Moeni-Moeni ons in de weg lag.

Maar al dat alles verhindert ons niet om de REVT als historiek van de Floraboys te zien. De Roots, de bakermat en nog veel meer. Dat is het REVT en daarom zie ik jullie ook vechten als leeuwen.